3 manieren om je auto zuiniger te laten rijden

Het is iets wat de laatste jaren steeds populairder wordt, je auto laten chippen. Je auto krijgt hierdoor vaak meer vermogen, door een aanpassing in de fabriekssoftware. Een bijkomend pluspunt is dat de auto ook zuiniger kan worden afgesteld.

In dit artikel vertellen we meer over hoe jouw auto zuiniger kan rijden. Het bespaart je geld en moeite, want je hoeft uiteindelijk minder vaak te tanken. We nemen je graag mee in de mogelijkheden, maar geven niet de garantie dat het op jouw auto mogelijk is.

ECU tuning om je auto zuiniger te laten rijden

Bij ECU tuning worden de instellingen van de ‘computer’ van je auto aangepast. Hij wordt hiermee anders afgesteld, waardoor de auto zuiniger kan rijden. Vooral bij voertuigen vanaf 2005 kan dit veel winst opleveren. De ECU hoeft bij dit proces niet vervangen te worden. Daardoor zijn de kosten om je auto zuiniger en sneller te maken redelijk betaalbaar.

Laat een ECU chiptuning altijd uitvoeren door een specialistische auto garage. Het verkeerd programmeren van de ECU heeft grote gevolgen op het presteren van de motor. In de meeste gevallen gaat de chiptuning goed en heb je er jaren plezier van.

Check je bandenspanning regelmatig

Weleens op een fiets gezeten met lege banden? Dat trapt uiteraard zwaarder dan met harde banden. Dit geldt ook voor je auto, als je met te zachte banden rondrijdt. Je moet dan harder het gaspedaal intrappen, dan met harde banden. Check daarom regelmatig je bandenspanning.

Beschik je thuis niet over een compressor? Ga dan langs een benzinepomp met luchtslang. Deze zijn vaak gratis te gebruiken, na het tanken. Het is een kleine moeite, maar het geeft dus veel plezier.

Laat je airco wat vaker uit

Je airco is een enorme energieverbruiker en kost je dus een grote hoeveelheid brandstof. Door je airco wat vaker uit te laten kun je 3 tot 10% brandstof besparen. Op een rit van 100 km is dit dus tot 10 km extra!

De bonustip! Bespaar het gewicht

Een andere tip is beperk het gewicht dat je meeneemt. Door gewicht te besparen is je auto sneller met optrekken, maar ook zuiniger in gebruik. Hierdoor kun je eenvoudig brandstof besparen, laat de spullen die je niet nodig hebt dus lekker thuis! De ook wel minima, maxima formule genoemd. Deze wordt veel toegepast in de professionele autosport.

3 manieren om je auto zuiniger te laten rijden

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2023 Bedrijfonline.nl